Blog

Tornar

SOLXICSONA 2018

El cap de setmana del 19 i 20 de maig el Solxicsona es dedica al món del circ

La població infantil tindrà una quinzena de propostes gratuïtes, entre les quals hi ha un concert familiar amb Séptimo A

  • Es poden recollir les invitacions per a l’actuació musical a l’Oficina de Turisme i a l’OAC municipal

Quan es casen Solsona i els xics en surt el Solxicsona. Tallers, jocs, inflables, una caminada amb joc de pistes i música en directe són alguns dels ingredients de la tercera edició de la programació d’activitats gratuïtes per a la població infantil que s’organitza el cap de setmana del 19 i 20 de maig. Enguany, com a novetat, la majoria de propostes tindran com a eix temàtic el món del circ. És una oferta organitzada per la regidoria d’Acció Social i el Consell d’Infants de Solsona, adreçada especialment als nens i nenes de fins a 12 anys.

El major gruix d’activitats es concentraran el dissabte 19 a la Sala Polivalent. De deu a una, s’oferiran tallers de malabars, maquillatge, feltre, globoflèxia, iniciació de teles acrobàtiques, instruments reciclats, jocs amb paracaigudes, un circuit de karts i jocs del projecte Komerç Obert.

Ludoteca per als més petits

També hi haurà inflables, una biblioteca mòbil i, per primera vegada, una petita ludoteca per als infants de 0 a 2 anys. A la una, hi posarà la cloenda musical abans de dinar la formació Trinxaranga, amb un concert participatiu en què podran prendre-hi part aquells que hagin passat pel taller de construcció d’un instrument. Durant tot el matí el públic podrà fer-se fotos de record als dos photocalls de l’esdeveniment i etiquetar-les, si es comparteixen a les xarxes socials, amb el hashtag #solxicsona18.

La formació solsonina Séptimo A serà la protagonista del dissabte a la tarda amb un concert gratuït de dos quarts de set a tres quarts de vuit. Amb deu anys de carrera, i després dels àlbums Mundo normal (2016) i Papers (2017), el conjunt ja està preparant la sortida al mercat, la propera tardor, del seu tercer disc. “Al Solxicsona podreu veure la nostra versió més familiar amb un concert dinàmic i original per a tots aquells infants i famílies a qui els agradi gaudir de la música en directe!”, avancen.

L’entrada a aquest concert és gratuïta, però per controlar-ne l’aforament cal recollir-ne la invitació a l’Oficina de Turisme o bé a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament fins al 18 de maig. El mateix dia també n’hi haurà a taquilla a partir d’una hora abans de l’actuació.

Per diumenge a les vuit del matí i amb sortida des de la plaça del Camp, amb motiu de la Caminada Popular de Solsona que organitza el Centre Excursionista del Solsonès, els infants podran participar a la ruta curta, que tindrà una distància de deu quilòmetres, i resoldre un joc de pistes que trobaran al llarg del recorregut.

“Grandeses” a càrrec de gent gran

Igual que en les edicions anteriors del Solxicsona, el públic familiar també té l’opció d’assistir a una obra representada pel grup de teatre de la gent gran –amb què arrenca, paral·lelament, la quinzena Setmana de la Gent Gran de Solsona. Enguany porta damunt l’escenari del Teatre Comarcal Grandeses, una adaptació del llibre Contes per fer-se gran, de la campanya “Tracta’m bé”. Se n’oferiran dues funcions, una dissabte a les deu de la nit i una altra diumenge a les set de la tarda i el preu és de 5 euros.

La programació del tercer Solxicsona es pot consultar al web www.infantsdesolsona.cat i al portal www.ajsolsona.cat. Col·laboren en la aquesta edició el Centre Excursionista del Solsonès, Amisol, la Diputació de Lleida, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, el Servei d’Intervenció Socioeducativa del Solsonès, les escoles Arrels, Setelsis i El Vinyet, l’Escola Bressol Els Petits Gegants, el Servei Educatiu del Solsonès, Séptimo A, Trinxaranga, la UBIC, Players Sport i Gestió, Telasolsonina, la Biblioteca Carles Morató i el Patronat de Turisme del Solsonès.