Blog

Tornar

Solsona convoca el primer Concurs d’àlbums il·lustrats, adreçat a famílies, infants i joves

Solsona convoca el primer Concurs d’àlbums il·lustrats, adreçat a famílies, infants i joves  

 

El termini de lliurament de propostes es tancarà el 12 d’abril a la Biblioteca Carles Morató

 

 

Després de dues edicions dels concursos literaris de relats breus, contes i booktràilers pels volts de Sant Jordi, la Biblioteca Carles Morató i la regidoria d’Educació de Solsona, a través del Pla Educatiu d’Entorn, modifiquen la convocatòria. Enguany famílies, infants i joves són cridats a participar al primer Concurs d’àlbums il·lustrats, que té per finalitat donar a conèixer aquesta tipologia d’obres, fomentar la lectura i la creativitat dels infants i potenciar els vincles familiars.

 

S’hi pot participar en tres categories diferents, la familiar, per a adults i infants fins a P5; la infantil, per a alumnes de 1r fins a 4t de primària, i la juvenil, per a estudiants a partir de 5è. Com a condició per participar-hi, cal que els treballs es realitzin en grup de dues persones com a mínim. Entre altres objectius, es vol promoure la creació d’aquest tipus d’obres en el si de l’escola, per exemple, en grups de treball o classes senceres. Tant la temàtica com el format són lliures.

 

 

Els premis, un per categoria, consistiran en un àlbum il·lustrat i un val per a material escolar. El jurat, integrat per representants de la biblioteca i el Pla Educatiu d’Entorn, tindrà en compte l’originalitat de l’obra, l’adequació a les característiques dels àlbums il·lustrats, la qualitat literària i artística i l’ortografia.

 

El termini de presentació de treballs es tancarà el 12 d’abril a la Biblioteca Carles Morató. S’han de lliurar en un sobre tancat a l’exterior del qual consti el nom del concurs, la categoria, el títol del conte i l’edat dels participants. A l’interior, s’ha d’adjuntar un altre sobre més petit amb les dades de contacte dels autors. La setmana del 16 d’abril es comunicarà el veredicte a les persones guanyadores i el dia 20 d’abril tindrà lloc l’acte de lliurament dels premis, en el decurs del qual els guanyadors comparteixen la seva creació amb el públic.

 

Un àlbum il·lustrat és una obra en la qual la imatge és imprescindible per entendre la història, i en la qual text i il·lustració estan estretament lligats en la narració. La relació entre els dos elements pot ser complementària o contrària. Sol tenir format de llibre, tot i que n’hi ha variants.

 

Les bases completes d’aquest concurs s’han distribuït a les llars d’infants i els centres educatius de primària de Solsona. També es poden descarregar de la pestanya en l’enllaç d’aquesta notícia.

Concurs_àlbums_illustrats_2018_bases