Blog

Tornar

El web dels infants de Solsona posa en marxa un nou concurs d’enigmes

Es repta l’alumnat de 1r a 6è de primària del Solsonès a una prova amb fotografies i una altra de sonora

 El web dels infants de Solsona posa en marxa un nou concurs d’enigmes adreçat a l’alumnat de primer fins a sisè de primària de les escoles del Solsonès. Es titula Qui sap on? Qui sent què? i és una iniciativa de la regidoria d’Acció Social i Solsona FM per dinamitzar aquest web i, al mateix temps, fer ciutat, ja que contribuirà a què les famílies redescobreixin indrets del nucli antic i curiositats sonores locals.

El concurs arrenca dimecres vinent, dia 7. Setmanalment, a l’apartat “Concursa” del web www.infantsdesolsona.cat es penjarà una fotografia detall d’algun indret de Solsona i un enigma sonor representatiu de la ciutat, que també es podrà sentir a la ràdio municipal diverses vegades al dia. Els concursants disposaran de tota la setmana per endevinar els dos enigmes i enviar-ne les respostes –només una per enigma– al mateix apartat del web. Cada mes es publicarà una llista amb els participants i el nombre d’encerts.

El 25 de maig es realitzarà un sorteig entre els vint participants que acumulin més encerts i se n’escolliran cinc, que seran els que passaran a la final la setmana del 28 de maig. El premi consistirà en una tauleta digital. Les bases completes del concurs Qui sap on? Qui sent què? es poden consultar al mateix web.

Aquesta prova reprèn el testimoni del concurs Qui sap on?, finalitzat el curs 2015-2016, i s’hi han afegit els sons, conjuntament amb la col·laboració de Solsona FM. Les imatges són signades per Josep Boix, solsoní aficionat a la fotografia. L’origen d’aquesta activitat, coordinada pels Serveis Socials Bàsics del Solsonès, són els Menutenigmes, un concurs d’enigmes verbals que va funcionar durant tres cursos des del 2013.

 

Peu de foto:

(ARXIU) Finalistes del darrer concurs, d’enigmes fotogràfics, el juny del 2016