Blog

Tornar

El Consell d’Infants de Solsona celebra el Ple de constitució

S’hi parla de les primeres propostes per treballar durant el curs consensuades prèviament a l’aula.

Ahir a la tarda l’Ajuntament de Solsona va acollir el Ple constituent del Consell d’Infants i Adolescents per al curs 2015-2016, presidit per l’alcalde, David Rodríguez. Se n’han renovat els representants de tercer i cinquè de primària, així com els de tots els grups municipals. Integren aquest òrgan participatiu una vintena d’alumnes de tercer a sisè de totes les escoles de Solsona elegits pels propis companys de classe.

Ahir es van presentar cadascun dels integrants del CIAS i es van posar damunt la taula les primeres propostes per treballar aquest curs consensuades prèviament a les aules. Els nous vocals polítics són Ramon Xandri (ERC), Isabel Pérez (CiU), Òscar Garcia (CUP) i Yasmina Valderrama (PSC).

El Consell d’Infants es reunirà com a mínim tres vegades l’any i acabarà materialitzant un projecte. El 30 de novembre es preveu convocar una sessió extraordinària per acabar de recollir propostes i valorar-ne la seva viabilitat.

Entre les darreres iniciatives d’aquest òrgan creat el 2011, hi ha hagut el replantejament del Web dels Infants de Solsona, que es presentarà properament; una campanya de sensibilització sobre la neteja viària i el civisme; la inauguració d’un rellotge públic a la plaça del Camp i l’habilitació de 120 places d’aparcament per a bicicletes.

Consell d'Infants de Solsona